April 20, 2012

Puff berinti ayam dan kentang

Assalamualaikum w.b.t Salam pagi Jumaat penghulu segala hari. Alhamdulillah dengan segala rahmat dan kurniaan Allah...kurniaan rezeki, umur dan semestinya kesihatan yang baik untuk terus menambahkan amalan disamping keluar bekerja mencari rezeki sambil beribadat kepadaMu...syukur ya Allah... Namun pada insan2 yang kurang ceria hari ini kerana masalah kesihatan dsb...bersabarlah...buat anak buahku, Amin semoga cepat sembuh. Ibu doakan semoga Amin akan kembali senyum dan ceria seperti selalu. InsyaAllah...
Lama jugak rupanya blog aku ni tak berasap...termasuk la dapurku sekali agaknya...hehehe...ni kes kalau dah berdua jer kat rumah so mood nak memasak pun jatuh merundum. Tak berbaloi untuk dua mulut makan nak spend masa berhargaku kat dapur...hahahha....boleh?
Ni masak malam tadi untuk dinner. Kitaorang makan ringan-ringan jer....lately ni konon nak diet la kot....tapi tengok la sampai takat mana...harap2 istiqomah. Niat untuk jaga kesihatan, bukan untuk kurus, slim melim....kalau kurus pun ok gak...satu bonus la tu....yang si abang pun sama, balik dari Redang dia kata dia makan banyak giler....buffet jer manjang so dah boroi perut dia....katanya.....so nak ikut diet la kunun-kunun...;) Aku pun tak tahu nak panggil ape makanan ni. Pastry tu biasa la...pastry ready made jer...pastu inti tu buat sendiri la...buat cam inti karipap la lebih kurang. kentang potong dadu, ayam potong kecik2... bwng merah, putih mayang... serbuk kari daging sikit.. cili blender sikit untuk pedas... tumis bawang merah, putih, masukkan serbuk kari... pastu masukkan ayam dan kentang, masak sampai kering... garam, gula dan serbuk perasa jangan lupa lak... So hasilnya seperti di atas. Alhamdulillah....sedappp sangat...

No comments:

Featured Post

Juadah2 Syawal 2017

Assalamualaikum  Syawal 2017 sudah berlalu pergi meninggalkan kita. Semoga dipanjangkan usia untuk dipertemukan Ramadan dan Syawal 2018...