June 27, 2011

Cupcakes yang menawan




Assalamualaikum...

tk de idea, malas dan penat...biarlah gambar menceritakan segalanya...

June 19, 2011

Devil's Food Chocolate Cake


Assalamualaikum...

Chocolate cake requested by sianak bujang, Adam. Katanya lama tk makan kek coklat ibu, aritu yang behday Aiman, makan sikit jer, tk puas makan. Semalam lak ade jiran order walnut carrot cake...so tk sempat nk godek kek coklat utk sianak. lagipun semalam the whole day dia ada kt skolah, jadi pelakun tambahan plak anak bujangku itu...hehehe...so ptg semalam sempat la menggodek kek ni, teringat masih ada balance coklat ganache dan cream cheese topping, so why not cuba lak kelainan utk kek coklat kali ni...so terhasil la kek devil's chocolate cake ni...sempat jengok resepi ni kt umah kak nor secubit garam. thanks k nor...



Ermmm...meleleh tak air liur? hehe

June 15, 2011

edisi kek tertunda



Red Velvet cupcake


No reason buat kek ni,saje utk makan2...lama tk makan red velvet, bila tgk kt KLCC aritu rasa cam geram jer nak beli tapi tahankan hati tu...maklumla...harga tk berbaloi dengan apa yang akan dapat...baik godek2 sendiri, smua dapat merasa....



With cream cheese on top....hmmm...yummy...


Moist chocolate cake for my nephew aiman for his birthday.

June 1, 2011

Muffin Choc chips

Assalamualaikum...

Edisi bermuffin lagi...memang seronok buat muffin nih...waktu preparation tak lama, membakar pun tk lama....dah masuk lam oven, setkan time 20 min, pastu leh baring2 santai sambil tunggu muffin masak...hehehe...

Semalam tengok resepi muffin ni kat cari.com. Balik umah, lepas siapkan order kek jiran, terusku adun muffin ni...saje buat untuk makan2...cuti sekolah ni, siadik kat umah, mesti ade jer benda yang nak dimakan..si abang masih lagi berkampung di Politeknik Shah Alam untuk program anak angkat Perkeso....sunyi gak tanpa si abang di rumah...tapi tak per...esok cuti nak gi jemput anak bujangku...


Double choc chips



Enak dimakan kalo dituang chocolate ganache on top of the muffin....yummyyy...

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...