April 3, 2012

D'Savoy Condo, A'Famosa Resort World

View dari Balkoni condo penginapan kami untuk 1 nite stay at A'Famosa. Condo yang simple yet comfortable...ok la untuk big family macam kitaorng. Condo with 3 bedroom ni kami occupied about 15 pax including kanak2 riang seramai 4 orang. Yang lain semua adult dan separa adult. :)Price for 1 nite is RM468 with 6 pax bfast....itupun kami booked thru travel agent.
3 bedroom with sharing bed. Cantumkan katil tu so leh muat 4-5 orang. 2 jejaka terpaksa tidur kat hall. Nasib baik ada bawak toto so tak la kesejukan dek air-cond yang dipasang terlampau kuat...
Pagi yang ceria, breakfast for 6 pax at Lake View Restaurant. Restoren ni plak jauh kat Water World sana so terpaksa la drive dan pusing2 satu A'Famosa. Very calm morning and nice food. Gambar makanan takde, sibuk menjamu selera... Overall holiday kat sini biasa2 jer...tiada yang istimewa sangat pun, cam indah khabar dari rupa pun ada gak...layanan kat check in kaunter pun cam suam2 kuku jerk...bila kami bertanya mana Lake View Restaurant, jawapannya hanya ' ambik map A'Famosa' dan draw kan arah dari Condo ke Lake View, terus pusing belakang pasal nak sambung nyembang dengan kawan2..Terpinga2 kami, pastu kena la study sendiri map tu....kat Condo tu jangan dicari perkataan dan notis dalam bahasa Melayu yer...semuanya dalam english dan juga bahasa cina. Ada la jumpa 1,2 pamplet dalam huruf jawi. So dari situ kita tahu la management dia camane kan? Untuk ke sini lagi pada masa akan datang, mungkin fikir 2,3 kali... -tata-

3 comments:

Acik Erna said...

assalam SH..acik dulu selalu bawak anak mandi disana..tapi tak pernah tidur..last acik pergi satu orang 35 ringgit..terus tak pergi dah..mula2 dulu rm14 lepas tu naik rm18...pegi lagi dah jadi rm 25..last pegi tu rm35 terus sampai sekarang acik takk pergi lagi.

SH said...

Waalaikumusalam Acik,

Yer Acik...harga masuk memang mahal...rasa lagi berbaloi kalau ker sunway lagoon tapi mengenangkan nak get together dengan family, bawak mak jalan2 so kami pun tk fikir panjang dah...lagipun mak cam happy gak, holiday ngan anak2 sekali sekala...

Olya Olegovna said...

Its a very good post. http://cottageme.com

Featured Post

Surabaya - Day 2 - Bromo Tengger Semeru

Assalamualaikum - sambungan kisah permusafiran kami dari Surabaya ke Bromo. Alhamdulillah...selamat sampai ke Probolinggo pada jam 2 pa...