April 10, 2012

Blueberry Cheese Cake

Assalamualaikum... Blueberry cheese cake lagi. ni upon request dari anak bujang, siadik tu dah jadi feveret dia cheese cake ni. So bila bahan2 semua dah ada kat umah, siibunya tak de la terpukul sangat nak beli bahan2 untuk membuatnya....cepat dan tepat..
Base tu biskut cream crackers tiger tu jer...itupun pemberian dari kawan, katanya tak de sape nak makan biskut tu kerana anaknya dah jauh ke Sabah. So daripada membazir, siap dia blender biskut tu dan bagi aku....tak sampai hati pulak nak tolak pemberian orang. Rezeki jangan ditolak. yer dak...? so jadilah base yang agak tebal kerana kuhabiskan semua biskut tu supaya tak berbaki lagi. Kalau ada baki, nanti nak kena buat lagi...huhu.. Ibu masuk gak mulut sepotong dua...pastu angkat tangan surrender dah...badan makin berlemak, risau gak bila dah tua-tua ni...takut jugak macam2 penyakit hinggap...nauzubillah...so dah masuk 4 series ni, cuba kurangkan makanan2 penyumbang kepada aktiviti2 tidak sihat di dalam badan. Moga sihat sentiasa....aminn...

No comments:

Featured Post

Juadah2 Syawal 2017

Assalamualaikum  Syawal 2017 sudah berlalu pergi meninggalkan kita. Semoga dipanjangkan usia untuk dipertemukan Ramadan dan Syawal 2018...