February 15, 2019

Drone Photography - Dungun, Terengganu

Assalamualaikum

Kembali bersiaran!

Tempek kat sini gambo2 dari pandangan atas Kg Sura Hujung dan Teluk Bidara, Dungun.
Pilot drone anak bujang bukan la aku ini. - CNY- Feb 2019

LOVE My kampung halaman rindu













ni bukan drone ambik ni..haha, terselit jugak




















September 12, 2018

Big Day anak bujangku

Assalamualaikum

Alhamdulillah, segalanya telah selamat dengan IzinNYA. Semoga masjid yang dibina akan kekal utuh, barokah dalam rahmat dan kasih sayang Allah. Aamiin


* AdamAin bigday
* Nikah - 25 August, 9pm
* Sanding - 26 August 1pm
* Venue - Taman Peruda, Sg Petani

Ni adalah hasil idea dan kerastangan ibu untuk hantaran anak bujang. Alhamdulillah, dapat lah berjimat sikit kan...

Sirih junjung palsu dan pinang, Mas Kahwin dan cincin - ini bawak time nikah pada malam 25 haribulan

Hand bag dan Jam

Perfumes

Telekong dan sejadah

Coklat

Buah buahan


Total - 5 dulang sahaja


 p/s TQ dulang boys anak2 menakanku yang sporting dan hencem...hehe

August 8, 2018

Seri Muka Durian

Assalamualaikum....

Jarang jarang, kadang2 jer buat kuih muih ni tapi bila buat sedapnya tak tergambar dengan kata2. haha..tak beragak masuk bakul angkat sendiri kan? Cuma camtu lah nak makan banyak sedo la pulak diri bukan muda sangat. Makan seadanya, namun syukur alhamdulillah.

Siempunya resepi kata dapat satu loyang bulat tu jer, tapi bila sy buat banyak la pulak yang dapat. Menggelabah jap sapa lah nak makan ni, kat rumah pada masa ni hanya ada 2 ketul manusia.

Alhamdulillah, dapat la kawan2 merasa sikit sorang. Rezeki sama2 kita kongsikan..





Resepi malas pulak nak taip...

June 11, 2018

Cookies Raya 2018

 Assalamualaikum...

Setakat hari ni, ni jer yang mampu buat. Hahahaha...dah malas sangat walaupun masih banyak lagi bahan2

#Green Peas 
#Red Pearl cookies
#Golden Pineapple tart
#Almond London

Alhamdulillah...ada jugak ole2 untuk dibawa pulang ke kampung halaman rindu. InsyaAllah...

Tak ketinggalan kuih lapis Sarawak Padu dari Kainas.co. Special kek lapis ni dan begitu bermakna. Sedap dan fresh from the oven. Nak order, jengok la instagram kainas.co

#Strawberry Cheese
#Blueberry Cheese
#Mocha Cheese
#Chocolate Cheese

Takde dalam gambar Masam Manis dan 3 Rasa.

Meriah dan berwarna warni meja di Aidil Fitri tahun ini. InsyaAllah...














Featured Post

Drone Photography - Dungun, Terengganu

Assalamualaikum Kembali bersiaran! Tempek kat sini gambo2 dari pandangan atas Kg Sura Hujung dan Teluk Bidara, Dungun. Pilot dron...