October 27, 2011

Aktiviti semalam...


Assalamualaikum...

Nama jer public holiday....but still...buat keje cam lipas kudung kt umah tu...daripada buat marketing brg2 dapur kt C4..balik umah terus masuk dapur. Hajat hati nk masak special la kunun...hehehe...teringat beras basmati beli sebelum puasa aritu..so arini tercapai gak nak buat nasik minyak hujan panas ni...ok la...posing nasi dah la...lauk2 plak cam biasa la...lauk sik minyak...smua org tahu kan...?


Sebelah ptngnya lak...mengodek muruku ni sempena depaavali...hehee...muruku Alagappas ni kurang sedap compare to Babas...so not recommended.....nanti buat penat2, frust...tasteless...

Projek last nite, RV Cupcake, 20pcs order dari kawan to deliver to Manulife building...Dsara Heights...Alhamdulillah...selamat dihantar pagi ini....

October 24, 2011

2 in 1 (baking and leparking:))



RV cupcake, 16pcs...order from teacher yaya. TQVM


Jalan-jalan Melaka...

View from Menara Taming Sari....gayat sehhh...

Pandangan atas Dataran Pahlawan....seram jer time Taming Sari ni pusing2...gayat....gayat...

Pegang kamera pun ketaq tangan...hahahha...

Muzium Samudera...


Marble cake untuk bonda...walaupun tk gebu tapi ok la...

Pale jer kekku ini...

Carrot walnut cake, requested by myself...hahahha...lama tk makan kek karet...asyik buat untuk orang oder jer...yummmyy....


Resepi carrot cake ni lain daripada yg selalu buat. Nk cuba something diff lak...

October 17, 2011

Assalamualaikum

RV cuppies buah tangan ke rumah abang di Semenyih..Congrats! for your convocation day on 18 Oct 2011.





Teduh jer mata anak buahku Amin Hafizi yang ngantuk ni...comei...eeee...geram nk cubit pipinya yang tembam itu...

Sejuk jer mata memandang..hehehe...suruh senyum tk nak senyum dah pasal ngantuk sangat tu...kalo tk syik sengih jer...

October 12, 2011

Wordless Wednesday...



Assalamualaikum

Hari ni rasa stress cam nk telan orang jer....suka2 hati buat mistake, kita lak nk kena tanggung kesusahan tu...geram betulllllll.....(sekadar luahan pda t/hari ni)

October 10, 2011

Apam colourfull dan dot dot...


Assalamualaikum, gud morning!

Ni project over the weekend, seronok sangat dapat buat apam dotdot ni...dah lama peram resepi ni, nak buat cam tk semangat skit psal takut tk de orang nak makan. Anak bujang kurang skit kuih2 camni, camtu gak ibunya....stakat seketui, dua tu leh la makan, selebihnya takut la dibakul sampahkan...

tapi bila dah terhasilnya apam ni, wowwww!! sedapnyaa...siadik pas satu, satu masuk mulut. Alhamdulillah...kena plak dengan filling blueberry yang masam2 tu....ermmmm....enak sih....

Walaupun daya kreativiti ku tak seberapa, tapi takper la...lenkali boleh buat lagih...


Kek RV ni order dari jiran untuk birthday anaknya. Kek dalam oven, apam lak atas dapur tengah dikukus..

Kek moist chocolate ni pun order dari jiran yang sama. Selain daripada majlis harijadi, katanya buat tahlil sekali. Sorry yer kerana tak dapat hadir...kepala sakit sangat malam tu....

October 3, 2011

Kek Karamel lagi...


Assalamualaikum.

Asalnya buat kek ni utk dibuat tester oleh kakak2 jiranku...tapi sorry la...kek ni teramatlah lakunya kat rumah...



Simply delicious...!!

Featured Post

Surabaya - 1 - 4 Sept 2017

Assalamualaikum... Alhamdulillah, satu daripada impian dan angan2 sudah tercapai. Terima kasih Allah kerana mengizinkan kami menjejakka...