December 24, 2013

Menara Condong Teluk Intan...

Assalamualaikum

Ahad 15 Dec ke Teluk Intan. Tujuan utama untuk memenuhi jemputan kenduri adik angkat la lebih kurang...gerak dari KD jam 8 pagi camtu...berpagi-pagian adalah lebih baik kalau nak berjalan jauh kan...

Kami tak follow jalan Kuala Selangor (tanpa tol)...pengantin dah beritahu awal2, jangan ikut jalan tu, nanti jem, pasal depa dok tengah buat jambatan. Katanya...plan awalnya pun memang nak ikut PLUS aje la....kuar duit sikit janji perjalanan selesa.

Mula2 nak tanya gps atau ikut signboard jer ke sini tapi pengantin awai2 dah bagi laluan yang nak dilalui...siap copy dan catit atas kertas lagi dan kami follow ape yang pengantin suruh hingga selamat ke destinasi. Bagusss sungguh pengantin ni...hehe...

Kami Exit tol Sungkai (RM15), pastu teruskan perjalanan seperti yang diarahkan dan alhamdulillah kurang lebih pukul 10 kami dah sampai di Pekan Teluk Intan, majlis pun belum start lagi.

Round2 Pekan selepas breakfast. Acara wajib ke sini posing depan Leaning Tower of Pisa ni kann....oppsss kang marah lak orang Teluk Intan...Menara Condong Teluk Intan..




 
Kalau ke sini jangan lupa singgah ke kedai Mastan Ghani ni....mee rebus dia terbaikkk....perut masih kenyang makan kenduri, kita tapau bawak balik...









No comments:

Featured Post

Surabaya - 1 - 4 Sept 2017

Assalamualaikum... Alhamdulillah, satu daripada impian dan angan2 sudah tercapai. Terima kasih Allah kerana mengizinkan kami menjejakka...