September 19, 2011

Strawberry Chees Tart (SCT)


Edisi ari Sabtu lepas....ari Jemaat petang, pas balik dari open house umah jiran, terus pecut kete gi Bagus bakery. Masa tu tawakkal aje la, kot2 Bagus ni tutup, maklum la public holiday kan? Sampai aje tgk Bagus ni bukak....bagus...bagus....sempat la kurembat Strawberry filing dan gak colour hijau tu...hehehe...kes bersemangat nk buat SCT ni.

Malamnya baru projek buat crust tart bermula...kali ni kes ikut resepi lain, crust tu jadi kecut lepas dibakar dan masa gentel2 kat loyang tu, dia boleh melurut jatuh dari loyang....eeee....nk marah betul....tp nak buat camane, dah gatal sangat ikut resepi lain, ni la padahnya...pastu, dah siap bakar, cuba la makan, alamak cam keras skit la...tapi takkan nk buang semua tu kan....still boleh makan cuma kureng skit la....pagi2 Sabtu tu, terus kugodekkan cheese ni, dan ni la rupa crustnya pas dimasukkan strawberry filing tu (refer first pic)


Ni pas dimasukkan cheese. Lorekan kat atas tu kurang skit la seninya. Maklumla...kerastangan u....

Ni close up skit...rupa kurang, rasa pun kurang kot....bukan pada cheese tapi pada crustnya....frust!


Nak hidang pada tetamu pun segan...tapi dah banyak sangat tu, hidang la gak...takkan nk buang pulak kan...tak baik membazir, itu amalan syaitonn....bila dah terhidang, sape tak nak makan kan..? alhamdulillah...ade la balance dalam 10 ketui kot kt fridge...yang letak dalam balang kuih, abis licin...syukur....

No comments:

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...