September 28, 2011

Ketupat palas n rendang


Ketupat palas di atas bukanlah kisah dongeng saja tapi itu lah realiti ketupat palas yang terhasil dari SH Kitchen. Sambil2 masuk entry ni, tgh layan lagu Stacy, kisah dongeng...mengulit perasaan lagu dia ni...lirik pun cam 'sesuatu' jer....hehehe..berbalik pada ketupat palasku itu, hope kalo mok tengok ketupatku ini, idok ler mok gelok yer...mmng tk leh challenge ketupat mok yang meletop itew....tp tak per...practice make perfect but nobody's perfect so no need to practice! hahahha....

Kisah Dongeng - Stacy

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja


Rendang ayam ni pun hasil malam tadi from SH Kitchen. Demi anak2 kupenuhi segalanya...semoga akan sentiasa mendapat keberkatan daripada Allah...Aminnn....

No comments:

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...