November 11, 2011

Jumaat yang indah 11.11.11

Assamualaikum....

Alhamdulillah dengan segala kurniaanMu ya Allah, hari Jumaat yang indah harap2nya hari ini...seindah tarikh yang jarang berlaku 11.11.11. Syukur dengan segala kurniaanMu ya Allah dan simpati kepada pemandu kereta yang baru aje accident kt Hiway Sprint tadi...terbakar keretanya...harap2 pemandunya selamat. Dugaan Allah tanpa kita duga dan sangka...hanya sebagai hambaNya kita perlu lebih banyak bersabar dan percaya setiap dugaan itu ada hikmah dan rahmat tersurat, InsyaAllah..


Untuk pemanis hari Jumaat yang mulia ni, mari la kita menjamu mata ngan coklat Daim favourite kami anak beranak. Gambo masakan lain takde pasal dapur kehabisan gas semalam. Bila call suruh hantar gas, katanya dah tutup kedai. Boleh?? so pagi ni pun tk dapat la masak apa2 untuk anak2 bujangku....kenalah bagi extra pocket money...ermmm....

Nak posing gak ketupat palas dinner kami malam tadi. Pemberian bonda dari kg sejak ari Isnin lepas...despath busy sangat nak hantar, semalam baru dapat merasa..tapi tk per..ketupat palas mok ni memang tahan lama...tapi kena lah letak kt freezer...bila nak makan panasakan aje atau kalau orang Ganu cam kami ni, goreng la sedap...ermmm...sedapnya. Enak dimakan begitu saja....tak perlu rendang pun tkper...mekasih mok...luv u alwazz..

2 comments:

Acik Erna said...

Assalam SH..acik pun suka makan ketupat palas..
nak buat sendiri tak pandai..nak beli jarang sangat jumpa orang jual.
dulu arwah mak selalu buat.
lepas tu arwah kakak ipar pulak buatkan..dua2 dah tekde..

Nieza said...

sedapnya tgk ketupat tu..terliur sudah:)

Featured Post

Juadah2 Syawal 2017

Assalamualaikum  Syawal 2017 sudah berlalu pergi meninggalkan kita. Semoga dipanjangkan usia untuk dipertemukan Ramadan dan Syawal 2018...