September 22, 2015

Tanjung Piai, Kukup JDT

Assalamualaikum...

Trip ke sini pada tahun lepas, Nov 2014 tapi ada cerita tak gembira semasa ke sini...pasal tu trip ni 'terperam' je dalam draft. My blog is to 'Share Happiness' and suppose to share yang manis dan ceria belaka tapi hari ni decided nak publish gak cos bukan semua kenangan di sini buruk2 belaka, yang manis tetap ada. Menatap keindahan alam ciptaan yang maha ESA terutamanya. 

Selamat Datang ke Tanjung Piai selepas 5 jam journey
Entrance
Laluan ke Pantai
Oh yeahh?
Bakau Minyak
Dah nampak pantai tu...
Nice huh

Berpanas pun sanggup demi ke Penghujung Selatan Tanah Besar Asia
Pulau Karimun Indonesia kah itu?
Jauh boleh tahan
Dah dekat dah..
Tapak Ramsar
Tahniah untuk diri sendiri
Bendera JDT
Yesss! I came, I saw, I conquered
Indahnya bumi Allah



Akhirnya, tercapai gak cita2 nak ke sini selepas merancang begitu lama. Sebelum tu ada jer halangan dan siapa sangka halangan itu terjawab jugak bila sampai di sini...itu lah perancangan Allah yang perlu ku redha dan terima dengan hati terbuka. Namun tetap kutitipkan syukur padaMu Allah...Alhamdulillah..

No comments:

Featured Post

Surabaya - Day 2 - Bromo Tengger Semeru

Assalamualaikum - sambungan kisah permusafiran kami dari Surabaya ke Bromo. Alhamdulillah...selamat sampai ke Probolinggo pada jam 2 pa...