April 25, 2014

Seberang Pintasan Dungun...

Assalamualaikum...
 
Apa khabar. Salam Jumaat, penghulu segala hari. Semoga hari ini lebih ceria dan indah daripada semalam. InsyaAllah...tiada apa yang menarik cuma nak share gambar yang cantik ni...credit pics to my son, Adam. Cantik sangat...

Jambatan ni menghubungkan Bandar Dungun dan Seberang Pintasan, Dungun. Kalau sebelum ada jambatan nak cross ke Pasar Dungun kena lah naik penambang/sampan. Masa zaman sekolah dulu bayar 50 sen jer untuk naik sampan kolek ni. Sejak ada jambatan ni, syukur alhamdulillah, nak cross ke Seberang Pintasan tu tak sampai 5 minit berkenderaan. Kalau dulu terpaksa melalui jalan yang agak jauh di Tanjung Jara sana..sekarang dah maju...
Pics ni si Adam snap dari arah/atas jambatan ni la...macam tak percaya....nice huh!!..walaupun adalah diedit sikit sebanyak, tapi still ori...
Sampan2 berwarna-warni....cantik...

Ohhh....my Ganu....

2 comments:

Dede Ruslan said...

wow ini kat trengganu kah? sangat cantik ya sampan2 tu. itu sampan nelayan ke?

SH said...

Yer Terengganu...memang sini perkampungan nelayan...so i guess smua tu sampan para nelayan lah..

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...