January 23, 2013

Taman Tasik Tepeng

Assalamualaikum...

On the way back to Dsara, kami menyinggah pulak di Taiping Bandar Warisan ni. Saje suka suki nak kenal Taman Tasik Tepeng...tak pernah datang sini pun...

Tu dinding penjara Tepeng.

Taman Tasik Tepeng yang nyaman. 

2 orang amoi sedang menikmati keindahan tasik. Air yang tenang jangan sangka boleh berenang...
Bagai pokok dengan bayang-bayang...
Pokok hujan-hujan ni dahannya dah mencecah air tasik. Kalau hujan ribut tak takut tumbang ke pokok-pokok ni? Sendiri tanya, sendiri jawab...

Lepas santai-santai kat Tasik, tiba lah masanya untuk mengisi perut. Destinasi kami dah tentu la ke Casual Market yang famous amos kat Taiping ni....gambar atas ni adalah popia Omar yang sedap...recommended by seseorang so kami pun cubalah but bagi aku, aku lebih suka popia basah kat Sogo tu lagi...hehe..
Sianak bujang dengan kueytiaw goreng. 
Mee goreng jugak. Pastu siap tapau pasembor bawak balik umah...seronok gak Taiping ni...lenkali singgah lagi. In sha Allah...

No comments:

Featured Post

Surabaya - 1 - 4 Sept 2017

Assalamualaikum... Alhamdulillah, satu daripada impian dan angan2 sudah tercapai. Terima kasih Allah kerana mengizinkan kami menjejakka...