November 25, 2015

Melaka je pun..

Assalamualaikum...

Saja jejalan over the weekend. Bonding time dengan anak2 bujang sambil tengok2 tempat orang...banyak berjalan luas pemandangan, tak kesah la sejuta ratus kali ke sini, takkan jemu lagipun dekat je kan...Trip kali ni cover semua tempat nak pergi dan makan. Syukur alhamdulillah...
Nanti nak review hotel yang kami stay gak...kot2 ada yang nak jejalan Melaka....
Cam biasa kalau masuk Bandar Hilir ni, kami akan park kete sebelah Balai polis tu. RM2 jer...pastu menapak la exercise kaki...sampai sini around 9am lebih camtu, panas cing2 ooo...wpun panas pagi tapi leh tahan gak dia punya bahang tu...
Tak masuk kapal Van Der Wijck ni...hehe..dah masuk sblm ni.
Menapak ke sini..
Sini..
Lama tak test betis dan lutut...maklum sejak meningkat usia ni...
Muzium free kitaorang masuk..
Tengok2 jer tak beli ape2..
Mengah panjat bukit nih..

Tak naik, cukup la sekali. bazir duit jerkk..

Hello Kitty, kiut kan..


 Submarine Museum - RM3, selepas hujan berhenti


 Kuih keria Antarabangsa- best in the world. 50sen seketui

Day 2 - Hello sunshine - view dari hotel...
Lepas breakfast terus ke sini - Masjid Selat Melaka. Warna laut dan langit senada seirama. Subhanallah....Indahnya..
Selat Melaka airnya biru

Begitu la seadanya...Alhamdulillah..

No comments:

Featured Post

Juadah2 Syawal 2017

Assalamualaikum  Syawal 2017 sudah berlalu pergi meninggalkan kita. Semoga dipanjangkan usia untuk dipertemukan Ramadan dan Syawal 2018...