October 3, 2012

Little Penang Cafe, The Curve

Assalamualaikum....

Lama blog tak diupdate. Sunyi sepi, senyap *tuppah* (diam seribu bahasa) tuan rumah....dah pun bulan October...syukur penantian selama sebulan dah terjawab. Happy? Alhamdulillah dengan rezeki daripada Allah. Busy over the weekend melayan tetamu dari Ganu kiter. Kebizian bermula pada malam Jumaat, majlis bacaan yassin di rumah dengan kehadiran jiran-jiran terdekat. Syukur, majlis berjalan lancar dengan izinMu, ya Allah. Semoga Allah terus memberkati kami sekeluarga dan mempermudahkan segala urusan. Aminn.....



Tertunai la sudah hasrat di hati, terlangsai la sudah hutang lama. 'Janji ditepati' tema untuk makan-makan di Little Penang Cafe, The Curve ni. Syukur, setelah sekian lama berjanji nak belanja adik dan mok kat sini, akhirnya terlaksana jugak. Tak payah jauh-jauh pi Penang nak makan...harga walaupun sedikit mahal daripada kedai biasa tapi masih boleh dibayar lagi la...huhuhu.... 

 Penang curry mee. Sedap sangat tapi portion yang amat banyak, makan pun tak habis.

 Ais kacang ni wajib kalau datang sini. Suka sangat...
Penang laksa. Juga portion yang amat banyak, boleh share 2 orang makan. Sedap...*tiada dalam gambar, Lum Mee, Kueytiaw goreng, cendol dan sirap bandung...
 Mok dan sibongsu. Suka tengok mok happy..
Yang bertudung pink tu adalah watak utama dalam makan-makan 'janji ditepati' ni....hahhaa....Semoga Allah murahkan lagi rezeki dia...aminnn....
 Mok dan sibujangku.

Sikecik ni tetap dengan menu utama dia. Ayam Upin Ipin, 2 singgit...2 singgit...

Little Penang Cafe, The Curve
Food - ****
Environment/Service - ***
Price - ***


No comments:

Featured Post

Surabaya - Day 2 - Bromo Tengger Semeru

Assalamualaikum - sambungan kisah permusafiran kami dari Surabaya ke Bromo. Alhamdulillah...selamat sampai ke Probolinggo pada jam 2 pa...