February 15, 2017

HBCT ke tu...

Assalamualaikum

HBCT - Hokkaido Baked Cheese Tart, ermmm enak sungguh tak terkata. Harga boleh tahan mahal, sebijik makan belum tentu puas hati...so jom buat sendiri...hehehe...tapi cam tak jadi jerrk..

Rasa dah ada, tang dia punya cheese leleh tu kurang meleleh lah...selepas di post mortem baru tahu kenapa terjadinya indah nama daripada rasa/rupa sebenar. Semasa adunan cheese dipanaskan atas api dan dikacau tu, adunan itu terlalu lama dimasak sehingga kepekatannya melampaui batasan. 

So next time, ingat, jangan masak lama sangat, masak ala2 jer..

Untuk resepi inti cheese ni, ambik daripada blog http://citarasawan.blogspot.my. Sila google

Untuk kulit tart saya guna resepi kulit tart turun temurun saya. 











Yummy...rasa tetap meletop2 dalam mulut

Yang ni letak filling coklat dan deko atas dengan coklat meleleh


#sesekalibereksperimenmakananviral

No comments:

Featured Post

Juadah2 Syawal 2017

Assalamualaikum  Syawal 2017 sudah berlalu pergi meninggalkan kita. Semoga dipanjangkan usia untuk dipertemukan Ramadan dan Syawal 2018...