November 4, 2016

Kek Coklat Cheese Lava meleleh


Assalamualaikum w.b.t, Gud Morning

Salam Jumaat penghulu segala hari. Alhamdulillah untuk segala nikmat dan rahmat pada hari ini. Sentiasa berfikir dan doa yang baik2...insyaAllah akan datang semua yang baik2. Be positive!...Ingatan untuk diri sendiri jugak, yang kadang2 lalai dan leka..

Ok, ini antara koleksi kek chocolate cheese lava berhantu, katanya...tak kesah la nak letak nama apa yang penting kek ni sedap sangat, gebu, moist, gabungan cheese dan chocolate leleh tu yang buat mata naik juling....hahaha...melampau sangat kan..?


Ini tempahan dari kawan2...saya ni bukan lah pakar sangat buat kek, tapi bila ada permintaan maknanya lulus la tu rasanya...Alhamdulillah...kadang tak sampai hati nak hampakan orang yang nak makan. Yang ni versi bakar
Kalau dalam bekas kecik ni, ianya dikukus...mana2 kaedah pun ok jer, rasa tetap sama dan tetap moist. Sape2 yang takde oven, boleh aje kukus kek ni, tak jadi hal.
 Tengok tu...ermmm...
 Yang ini pulak versi cupcake. Meleleh tu, nak chocolate lebih pun boleh...
Ini last minute request dari adik untuk behday anaknya yang pertama. Saje untuk buat makan2 adik beradik..so ini aje lah yang sempat dibuat, Bahan2 yang sedia ada diolah dan jadi lah sebijik kek ni...
 Ermmm...yummylious...

No comments:

Featured Post

Surabaya - 1 - 4 Sept 2017

Assalamualaikum... Alhamdulillah, satu daripada impian dan angan2 sudah tercapai. Terima kasih Allah kerana mengizinkan kami menjejakka...