January 27, 2014

Selamat Hari Lahir..

Assalamualaikum....
 
26 January 2014...happy born day untuk anakanda tersayang. Lewat sehari di post di sini. Sudah menginjak ke angka 2, bukan 2 tahun but u are now turns 20, my son! ;)
 
 
Begitu pantas masa beredar, meninggalkan waktu kanak2mu dan kini kamu semakin menginjak dewasa. Doa ibu setiap waktu dan ketika, semoga abang akan terus menjadi zuriat penyejuk mata dan hati ibu, di dunia dan akhirat. Harapan ibu seiring dengan usiamu, abang akan bertambah matang dan rasional dalam menilai dan membezakan sesuatu perkara buruk dan baik dan sentiasa istiqomah dalam melakukan kebaikan, berjaya dalam study dan hidupmu. InsyaAllah..Semoga abang menjadi anak yang soleh. Amin ya rabbal alamin.

 Birthday kek request dan feveret anak bujang...Berries cheese cake...


January 22, 2014

Chocolate Museum, Kota Damansara

Assalamualaikum w.r.t..
 
Post pertama di tahun 2014 selepas ucapan selamat tahun baru. Hehe...Beginning of the year, memang otak tu jadi slow skit...action tu jadi lambat, mulut pun kurang bercakap...haha...tapi itu bukanlah azam tahun baru yer....akan cuba hindari sikap2 negatif...but kurang bercakap tu elok la dipraktikkan...bercakap bila perlu dan bukan sekadar omongan kosong...insyaAllah.
Jom kita jamu2 mata kat Chocolate Museum. Kalau tak silap, Muzium ini dibuka pada bulan Nov 2013 lalu, sepelaung jer dari rumahku tapi selalu tak berkesempatan nak pergi. So bila ternampak banner di sini ada sale pada 17, 18 dan 19 Jan so pelagi...ayuh2..cepat2 ke sana tengok chocolate. Tengok ajer ker...
Entrance ikut Museum Cafe ni.
Lembu dari Kundasang..diterbangkan khas from Desa Dairy Farm...hahaha...
  Rumah2 chocolate..
Pakwe tu tengah buat chocolate. Mungkin ada masa tertentu diorang buat demo kot...
Khusyuk betul dia...tapi proses membuat chocolate memang best. Teringat suatu waktu pernah hadiri kelas membuat chocolate hand made. 2 kali pergi kelas chocolate tapi ilmu tu sekarang entah ke mana. Nak makan chocolate beli gak...sedih...
Haaa...ni la chocolate favorite ku yang hanya kujumpa di Langkawi jer...(tak tahu la kot ada gak di tempat lain diluar pengetahuanku)...harga a bit pricey la..double harga di langkawi...rm15 untuk yang 3 bar tu..before discount.

Ferrero rocher 30pcs kalau tak silap rm30.
Selamat menjamu mata. Tepuk dada tanya selera..
Daim ni rm22. After diskaun rm19.80. Tolak campur flight tic, accommodation, kereta sewa sini consider lagi murah.....yor lah...hehe..
Dan inilah hasil boronganku tapi bukan dari sini yer...Dari Langkawi ler...seorang teman tanpa banyak bicara membeli apa yang kukirim. So jamu mata di KD shopping di langkawi..best2...kat pulau legenda, 3 almond gold tu baru rm25, Daim rm16 jer....suka2....total semua tu baru 60 hinggit...ok la kan..?
Kalau terdesak sangat nak makan, mungkin Muzium ini jugak yang akan dituju..

January 2, 2014

Salam 2014

Assalamualaikum...
 
Tahun baru, semangat baru dan segar. InsyaAllah...Semoga kehadiran 2014 lebih mendewasakan dan mematangkan kita seiring dengan penambahan usia. Harapan dan impian sudah tentu inginkan yang baik2 sahaja namun takdir dan perancangan Allah adalah yang paling terbaik semestinya.
 
Semoga semua dalam barokah, rahmat dan redha Allah sentiasa. Aminn...
Salam 2014 everyone!




Featured Post

Random photos - food photos

Assalamualaikum w.r.t Wordless Wednesday. Tak perlu kata apa2 namun syukur Alhamdulillah, masih bernafas hari ini, syukur dengan segala...