March 28, 2014

Santai Pantai Cenang, makan laksa Power

Assalamualaikum
 
Salam Jumaat penghulu segala hari...Alhamdulillah syukur kepada Allah yang memberi segala nikmat dan kasih sayang. Semoga hidup kita sentiasa diberkati dan dalam redha Allah hendaknya...amin....Jangan lupa surah Al Kahfi di hari Jumaat yang mulia ini.
 
Sambungan cerita Langkawi tapi tak ada la bercerita ikut intenary bagai. Just letak gambar dan tempat mana yang dituju pada trip kali ini. Jalan2...santai2 dengan adik2 dan mok...ermmm sungguh seronok w/pun kadang bertegang urat gak, cam catdog pun ada tapi pastu ok balik...biasa la...air dicincang takkan putus. InsyaAllah.
Jalan2 di Pantai Cenang di petang hari. Biasa la penuh dengan umat manusia manfaatkan hujung minggu bersama tersayang.
 

Langkawi Permata Kedah dah berselindung di sebalik dedaun pokok.
 
Dah kembung perut sedut udara segar jom pusing2 cari makanan lak...tak tahu tempat makan mane nak dituju, banyak yang rekemen Wan Thai la, Hj Jelani la...dan Mangga 2 ni salah satu gak Restoran yang best. So ape kata kita cuba je la....penat dah nak pusing2 ni....
Overall Kedai ni OK. Masakan sedap dan murah yang amat. Rasa cam tak percaya total we all berempat makan hanya RM40 sahaja. Seploh hinggit jer sekepala u...lenkali leh datang sini lagi.
Oh yer...tenghari tu kami dah belasah laksa Power kat Airport ni...best makan kat sini....nyaman...angin sepoi2 bahasa...
Nampak Van laksa power tu...? tapi laksa dia tidak lah sepower namanya. Biasa2 jer...dalam laksa tu dia letak pucuk gajus atau janggus atau pucuk jambu golok kata orang Ganu.
 Rojak buah ni ok...sedap..licin share 4 orang...
Ni ha rupa laksanya...ermmm...semua makan tak habis...total makanan kat sini....rm40. Harga boleh tahan...
Sambil2 tu leh tengok burung besi gergasi....bestkan?.



No comments:

Featured Post

Juadah2 Syawal 2017

Assalamualaikum  Syawal 2017 sudah berlalu pergi meninggalkan kita. Semoga dipanjangkan usia untuk dipertemukan Ramadan dan Syawal 2018...