January 22, 2014

Chocolate Museum, Kota Damansara

Assalamualaikum w.r.t..
 
Post pertama di tahun 2014 selepas ucapan selamat tahun baru. Hehe...Beginning of the year, memang otak tu jadi slow skit...action tu jadi lambat, mulut pun kurang bercakap...haha...tapi itu bukanlah azam tahun baru yer....akan cuba hindari sikap2 negatif...but kurang bercakap tu elok la dipraktikkan...bercakap bila perlu dan bukan sekadar omongan kosong...insyaAllah.
Jom kita jamu2 mata kat Chocolate Museum. Kalau tak silap, Muzium ini dibuka pada bulan Nov 2013 lalu, sepelaung jer dari rumahku tapi selalu tak berkesempatan nak pergi. So bila ternampak banner di sini ada sale pada 17, 18 dan 19 Jan so pelagi...ayuh2..cepat2 ke sana tengok chocolate. Tengok ajer ker...
Entrance ikut Museum Cafe ni.
Lembu dari Kundasang..diterbangkan khas from Desa Dairy Farm...hahaha...
  Rumah2 chocolate..
Pakwe tu tengah buat chocolate. Mungkin ada masa tertentu diorang buat demo kot...
Khusyuk betul dia...tapi proses membuat chocolate memang best. Teringat suatu waktu pernah hadiri kelas membuat chocolate hand made. 2 kali pergi kelas chocolate tapi ilmu tu sekarang entah ke mana. Nak makan chocolate beli gak...sedih...
Haaa...ni la chocolate favorite ku yang hanya kujumpa di Langkawi jer...(tak tahu la kot ada gak di tempat lain diluar pengetahuanku)...harga a bit pricey la..double harga di langkawi...rm15 untuk yang 3 bar tu..before discount.

Ferrero rocher 30pcs kalau tak silap rm30.
Selamat menjamu mata. Tepuk dada tanya selera..
Daim ni rm22. After diskaun rm19.80. Tolak campur flight tic, accommodation, kereta sewa sini consider lagi murah.....yor lah...hehe..
Dan inilah hasil boronganku tapi bukan dari sini yer...Dari Langkawi ler...seorang teman tanpa banyak bicara membeli apa yang kukirim. So jamu mata di KD shopping di langkawi..best2...kat pulau legenda, 3 almond gold tu baru rm25, Daim rm16 jer....suka2....total semua tu baru 60 hinggit...ok la kan..?
Kalau terdesak sangat nak makan, mungkin Muzium ini jugak yang akan dituju..

No comments:

Featured Post

Juadah2 Syawal 2017

Assalamualaikum  Syawal 2017 sudah berlalu pergi meninggalkan kita. Semoga dipanjangkan usia untuk dipertemukan Ramadan dan Syawal 2018...