July 5, 2013

Hari bahagia mereka...

Assalamualaikum w.r.t

Salam Jumaat penuh barakah. Alhamdulillah untuk segala rahmat dan kurniaan Allah. Pagi-pagi ini dijamu dengan potluck breakfast. Macam2 makanan yang terhidang, perut kenyang, mula lah mata memainkan peranan..kerja berlambak ni nak dibereskan...

Agak sepi blogku ini sekarang. Hurmm...mood berblogging ke laut dalam. Sekejap timbul sekejap tenggelam. Tapi takper la, janji blog ini tidak terus karam...hahaha
Nak share hari bahagia adik ipar dan anak buahku baru-baru ini. Semoga bahagia ke akhir hayat dan Allah memberkati kalian sentiasa. 

 Adik ipar.
 Sweet couple.
Hari bahagia bila terlepas dari 'sangkar' PLKN. Ibu happy anak berganda happy. 'Seksaan' 3 bulan di PLKN, akhirnya berakhir dengan jayanya. 3 sijil yang dibawa pulang dan duit rm10 dari En Facilitator....elaun dalam bank belum dicek lagi tu...Alhamdulillah, semoga segala pengalaman yang dikutip di sini akan mematangkan kamu Adam dan menjadikan kamu anak yang berguna pada agama, bangsa dan negara. InsyaAllah....amin...
 Kem PLKN Paya Indah dalam kenangan. Kalau tak berulang alik ke sini dah macam 2nd hometown..
 Laluan ke sini yang mendamaikan.
Hari bahagia anak buahku, abang Is. Kenduri menyambut menantu di rumah adik ipar pada 30 Jun yang lalu. Meriah dengan kehadiran para jemputan, saudara mara jauh dan dekat dan juga jiran tetangga yang sama2 bergotong royong.
 Tembikai untuk makan bersuap.
 Udang panjat nenas.
Russian Black and White Cake from SH. Simple janji kek habis dalam masa tak sampai sejam. Alhamdulillah...

 Pulut kuning yang menarik mata dan selera tapi sayang tiada sahabatnya rendang atau kari ayam.
 Pengantin bagai pinang dibelah 2. Semoga bahagia ke akhir hayat.

No comments:

Featured Post

Surabaya - Day 2 - Bromo Tengger Semeru

Assalamualaikum - sambungan kisah permusafiran kami dari Surabaya ke Bromo. Alhamdulillah...selamat sampai ke Probolinggo pada jam 2 pa...