September 19, 2012

Karipap Kentang

Assalamualaikum..

Projek menghilangkan boring petang semalam. Ditambah dengan semangat nak mencuba resepi daripada bonda Uda...TQ Uda for the recipe, pastri karipap yang sangat rangup dan wallah!. Dah sejuk pun masih lagi rangup sangat dan sedap. Alhamdulillah....pagi ni goreng bawak ke office, semua suka dan ada yang dah order....hahhaha...tapi masih kurang arif dalam bab mencanai, karipap ada yang kecik, ada yang besar dan tak licin bab sutera. Nyway...congrats to myself. 


Intinya pulak, inti kentang biasa daripada idea sendiri jer...main hentam dan lebur jer dalam kuali. 
Rupa kelim karipap yang belum boleh diberi markah 100% lagih..


2 comments:

Acik Erna said...

assalam SH..ack sampai la ni tak mahir kelim karipap tu..tak pernahnya menjadi

SH said...

Acik...
saya pun masih dalam proses belajar...untuk makan sendiri, kira lulus la...haha

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...