August 8, 2012

Manik blink blink..

Assalamualaikum...
Ramadan ke 19 hari ini. Alhamdulillah..mesti masing2 dah sibuk ngan preparation untuk hari raya kan..? Cam  iklan dalam tv tu, lambat nanti terkocoh-kocoh pulak...first time tengok iklan tu, cam pelik lak ayat tu, sampai anak bujang tanya...'terkocoh-kocoh'????...kalau guna perkataan kelam kabut atau tergesa-gesa lagi manis didengar kot...hehehe....ni kena tanya pakar bahasa la...buat Sh, baju 'dejavu di kinabalu' anak bujang berdua dah dibeli. Akhirnya jumpa gak setelah beberapa tempat disurvey. Syukur...anak2 dah besar tak banyak kerenah...yang perlu sepasang baju melayu sahaja untuk hari raya pertama. T'shirt, shirt atau jeans tak perlu yang baru...yang lama pun tk ape, janji masih muat dan elok dipakai. Lagipun anak-anak cam dah tak 'heran' nak baju baru...lain la kecik2 dulu, ibunya yang terover...hehehe...  


Ini projek menjahit manik SH zaman dolu-dolu. Sekarang dah gantung jarum dah. Kalau buat pun untuk diri sendiri jer...takde ambik upah lagi, kenangan menjahit manik ni, nak menyiapkan sehelai baju (leher, tangan) ambik masa berminggu jugak. Letih tak usah cakap la nak menilik manik yang halus mulus tu...bila teringat dan tengok gambar ni balik, rasa cam tak percaya diri sendiri yang buat. Boleh? hahaha...
Nostalgia menjelang hari raya.
Layankan aje....


1 comment:

Acik Erna said...

salam SH..acik sampai sekarang suka kalau lengan baju ada manik..ditangan je..leher tak pernah acik tempah..
cantik2 manik ni..pandai SH menjahit manik

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...