May 13, 2012

Selamat Hari Ibu

*******Updated*******....ada yang bertanya camane nak membuat wrap ni...takde buat dikk...ni rupanya WRAPS ready made yang beli kat Giant jer....harganya rm6 lebih untuk 8 keping....pastu isi dalam tu terpulang kepada masing2 punya selera la....yang di bawah tu adalah burger chicken ramly (goreng dan kemudian pecahkan telur), daun salad, timun dan tomato. Kemudian boleh la diletakkan sos cili dan mayonis...terpulang pada selera masing2....kalau nak buat scramble egg pun (gambar bawah ni) boleh aje....pastu gulung mengikut citarasa tersendiri...pastu makan.....WRAPS tu kena panaskan dulu dalam 3,4 minit di dalam oven atau microwave....ok...
Assalamualaikum...good Sunday morning.... Selamat hari ibu, biarpun hari-hari sepatutnya hari ibu buat anak2 yang sentiasa mengingati ibunya....bukan hanya pada hari Ahad ke 2 bulan May semata-mata.
Alhamdulillah...pagi ni dapat lagi bersarapan bersama anak2 tercinta. Biarpun sarapan yang simple daripada seorang ibu yang terlebih vitamin 'M' kalau hujung2 minggu ni kan....hehehe...lagipun hari ni hari ibu, so ibu sepatutnya dapat lebih special treatment'...tak yah masak, tak yah kemas rumah, tak yah buat laundry....boleh...?
Chicken fold teroverr ni request daripada anak2 sejak semalam, pagi ni aje baru dibuat....siadik tak cukup satu fold tu mintak dibuatkan lagi satu....selera betul anak2 aku ni....abang dapat la mengalas perut sebelum ke tempat kerja... Semoga anak2ku membesar menjadi anak soleh dan sentiasa menghargai dan menyayangiku....doa ibu sentiasa mengiringi kalian....amin yarabbal alamin....
Ni pic ku bersama mok tercinta..semoga mok sentiasa sihat, sejahtera dan cergas dalam menjalani hidup seharian di kampung. Aku sayang mok selalu...muahhh... **********selamat berhujung minggu**********

No comments:

Featured Post

Juadah2 Syawal 2017

Assalamualaikum  Syawal 2017 sudah berlalu pergi meninggalkan kita. Semoga dipanjangkan usia untuk dipertemukan Ramadan dan Syawal 2018...