May 25, 2012

Cameron Highland, Pahang..

******Assalamualaikum, salam 1 Malaysia******* ~~~~~~updated~~~~~dah dibesarkan gambar semua...yeahhh...;)
Lama gak tak menhapdate blogku ini...dapur tak berasap gitu. Kali ni edisi gambar2 lama bersama family. Family gathering ke Cameron Highland 2 tahun lepas. Terlalu manis kenangan bersama keluarga yang begitu jarang sekali dapat bergather2. Gambar2 dah berterabur tak ikut susunan yang betul...layan aje la...kenangan manis mengusik jiwa...gambar atas tu masa baru sampai ke Boh plantation...mood happy semua orang...
Adam dan husna, anak sedaraku yang comel. Sekarang dah 3 tahun dah, semakin kiut dan bertambah temban.
Ni on the way balik...penat lah sangat sampai lentuk mengalahkan driver...driver relax jer...
Kek coklat with strawberry on top of the cake...ke Cameron Highland tak sah kalau tak beli stoberi...
Orkid-orkid yang cantik bergayutan...
Adam tengah menikmati keindahan ladang teh, Bharat Tea...nice view here...shopping bermacam2 jenis teh...
Ni rupa apartment yang kitaorang sewa kt CH. Apartment Arabella, kalau tak silap harga dalam 300 lebih untuk 1 malam. Apartment yang cukup selesa untuk keluarga besar kitaorang....3 bilik tidur dan satu sofabed kat hall....tidur malam dalam kesejukan yang teramat, menggigil nak pijak lantai...segar dan nyaman sangat...after 2 years, sekarang CH sejuk lagi tak?
Bunga2 yang sempat berposing di ladang Mardi...cantik2 dan segar....
tomato pun nak berposing sakan...hijau menawan, sejuk mata memandang...
Orkid kuning memikat kalbu...
Gadis pingitan dan bunga tak dapat dipisahkan...senyumlah hai cek mek molek...
Adam berposing sakan, anak bujang yang satu ini
Siabang dgn si Aiman...abang low profile sikit...
Salah satu bilik kat apartment Arabella...puas hati dengan apartment yang bersih dan kemas...cadar, bantal dan selimut semuanya bersih dan tak busuk....
Kulihat hijauuu...jom kita petik daun teh...
Trip yang begitu menyeronokan bersama family....Semoga saat2 manis ini akan berulang lagi....insyaAllah satu hari akan datang CH lagi...

No comments:

Featured Post

Surabaya - Day 2 - Bromo Tengger Semeru

Assalamualaikum - sambungan kisah permusafiran kami dari Surabaya ke Bromo. Alhamdulillah...selamat sampai ke Probolinggo pada jam 2 pa...