February 26, 2012

Mini PAVLOVA di petang damai


Assalamualaikum...

Alhamdulillah...hujan rahmat turun dengan lebatnya...syukur dengan rahmat Allah..dan syukur juga kerana hasrat hati nak buat Pavlova ni tercapai juga. Dah lama simpan resepi ni...lama sangat...nak buat dari sehari ke sehari, keadaan belum mengizinkan tapi bila terpandang Rose Weiss kat TV3 rancangan 'Selera 2012' pagi semalam, makin berkobar-kobar semangat nak buat dessert 'high class' ni...hehehe...

Resepi yang kusimpan selama ni kucampak ke tepi. Aku ikut jer apa yang Rose tu ajar...so ikut jer resepi Rose 100%...syukur menjadi gak kecuali krim putar tu tak mahu pekat sangat...cam cair sikit, pukul cam nak rak pun masih tak mahu gak...tapi bila masukkan dalam fridge,..ok la....so terhasil la rupa pavlova seperti di sini...



PAVLOVA with Strawberry...yummy...
-nak 1 slice, jemput ke rumah-

No comments:

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...