February 20, 2012

Kek di hujung minggu


Assalamualaikum...

Kek colourfull ni adalah kek batik Arora...kek ni sekilas pandang tertengok kat blog fromintankitchen.blogspot.com, Puan Azlita. Tengok resepinya pun mudah so hati tu teringin nak mencuba. Kebetulan pulak semalam adik ipar buat makan2 untuk birthday anaknya so aku pun ambik kesempatan la buat kek ni sebagai buah tangan. Alhamdulillah, turn out ok but colournya agak striking...wowww! sakit mata memandang...hehehe...ingat masa letak colour tu, sedang-sedang jer....tapi terstriking sudah jadinya...

Kek ni telah dikurangkan gula so kek ni takde la manis sangat. Just nice...

Blueberry cheese cake ni buat malam tadi. Requested by someone in the office. Dah lama promise nak buat, hari ni baru tertunai janji...

Selebihnya biar la anak yang habiskan. Seriously aku dah muak dengan cheese cake...dulu ni feveret no 1, skrang nak telan pun dah tak terima dek anak tekak...lagipun dah tua-tua (tua ker...:P) ni kena kurangkan makanan berlemak, menternak lemak...kesihatan kena jaga...ingatan untuk diri sendiri..hehehe..

-tata-keje da-:)

No comments:

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...