February 23, 2012

Donut ke ni...?

Assalamualaikum..

Balik kerja semalam, terus ke Bagus. Tak tahu tujuan sebenarnya, saje suka suki sangat tengok macam2 barang dalam Bagus tu...kalau balik rumah terus pun, tak tahu nak buat ape, budak2 dah tentu tk ada kat rumah so baik jalan2 cuci mata. Kalau dah cuci mata mesti ada yang sangkut, tak gitu...? so terembat la tepung ready made untuk donut ni...nampak cam senang sangat nak buat..

Cuma tambahkan secawan air sejuk dan yis 10gm. Sementara nak tunggu proses pengembangan donut tu, layan la bola dulu kat TV..Harimau muda aummm ngan Jepun...kalah telur ayam toing2...masa tu pun mood nk mendonut ntah kemana dah...

So ni la hasilnya kerja orang malas. Nak terap donut tu, acuan donut lak ntah mana pergi, nk buat donut ball, bila dah kembang, jadi besar la plak ball tu...hahaha...so bila rasa cam ball tu besar sangat, aku leperkanlah sikit...so camni la rupanya....ok kan? Ok la...gebu betul donut tu, rasa cam makan cotton candy pun ada....hehehe

So breakfast pagi ni, donut ngan pulut panggang ni...pulut panggang 5 ketui, 2 hinggit ni beli kat bawah tadi. Tapi tkde la aku rembat semua 5 ketui ni, teringin punya pasal beli je la...leh share ngan kawan-kawan...

-Jom breakfast Jom-

No comments:

Featured Post

Juadah2 Syawal 2017

Assalamualaikum  Syawal 2017 sudah berlalu pergi meninggalkan kita. Semoga dipanjangkan usia untuk dipertemukan Ramadan dan Syawal 2018...