August 3, 2011

Puasa - day 2


Assalamualaikum...

Nampaknya edisi puasa-day 1, tk de entry...hehehe...Hari ni dah masuk hari ke 3 berpuasa. Puasa tak? hehehe...mesti la puasa kan? best gak bulan2 puasa ni kalo pekena makanan feveret sendiri kan? Blueberry cheese tart ni mmng feveret kami anak beranak...dah lama sangat plan nk buat tart, dari sebelum puasa lagi...syik tangguh, tangguh...so smlm dah hilang sabar dah, tk leh kontrol lagi dah...buat la jugak...so far 2 ari berpuasa ni, tk banyak lagi duit aku mengalir ke bazar2 ramadhan..yang ade pun hanya rm4 utk 2 keping murtabak...itupun dah feveret anak2 yang tak leh nak halang dah...siap pesan kat Adam, kalau nk beli murtabak tu, beli yang telur nya dibasuh....bukan telur yang masih dalam bekas telur tu...faham tak? Camtu sekali u....

Nak bercerita 1 kisah lucu di awal puasa ni, macam2 lak dugaan. Lepas berbuka puasa semalam, terus bersiap nak hantar siabang tusyen. 'hantar awal skit yer bu, katanya...aku pun mengiyakan sahaja la...pas anta dia terus pecut kereta balik umah. Tak sampai 1/2 jam sianak message, katanya 'hari ni hari Selasa la bu...' Ya Allah...camane la leh lupa arini hari Selasa. Sedangkan tusyen hari Rabu....ya Allah hu akbar...sianak lupa, siibu yang tua ni apalagi...abang...abang...Ntah ape la yang difikir anak beranak sampai boleh lupa camtu sekali...ermmm...sabar aje lah!


Di bulan Ramadhan yang mulia ni, aku memanjatkan syukur ke hadrat Allah swt...semoga kami akan sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik dan sempurna. Dilindungi diri kami daripada segala penyakit berat dan merbahayakan. Ditetapkan iman dan hati kami untuk sentiasa melakukan amal kebaikan dan amalan yang berterusan dan sempurna. Kurniakan kami hati yang suci dan bersih, semoga kami sentiasa dalam lindungan dan peliharaanMu, ya Allah....amin..amin..yarabbal alamin...


* gambar2 sangat tidak memuaskan ati...selain drpd usia kameraku yang dah terlalu uzur...faktor brand cap ayam juga mempengaruhi kualitas gambar2 di atas* hehehe...

No comments:

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...