July 21, 2011

Edisi baking minggu ini


Assalamualaikum

Tat nenas gulung yang dibuat malam tadi kes terliur sangat tengok tat ni kat office. Skrang kan musim orng bagi sample cookies. So masing2 macam2 cookies bawak kt office...yang rasa cam lawak skit tu, tkde yang sudi nak bagi aku rasa cookies diorng...first mmng aku tak akan order pasal kalo untuk cookies simple2 camni, mmng boleh buat sendiri jer....tkper...aku tk kecik ati pun...lagipun aku rasa, daripada aku rasa, pastu tk beli, lebih baik duk diam2...nk makan buat sendiri...betui dak?


Suka buat tat ni letak dalam paper cup. Pasal tat tak akan menlekat kt loyang atau melekat each other, bila kita dah sapu kuning telur kat atas tu, kadang kuning telur tu meleleh, tu yang buat melekat kt loyang tu...so bila letak lam cup camni, lagi mudahkan kerja dan kemas...yang penting tk de tat yang pecah..hehehe


Ini Red Velvet cake yang dioder oleh office untuk farewell 1 of our colleague. Alhamdullillah, actually bos sendiri yang mention suruh order kek dari aku...rasa cam terkejut gak bila, kakak yang nk ode tu cakap camtu...eee...biar bener...betul...bos suruh order dari awak...so kitaorang nk RV la...aritu dah try carrot cake...nk tukar selera lak...hehehe...kecik tapak tangan, stadium sultan mizan aku tadahkan....Alhamdulillah, pas diorang abis meeting dan farewell, chat la ngan diorang nk tanya komen...sedaaaappp...yummmyy....itu jawapan diorang....TQ....muahhhh....lenkali order lagih....

Walaupun agak penat, terkejar2...balik keje, dengan nak hantar anak tusyen, nak buat kek lagi...tapi kepuasan customer cukup untuk bayar segala penat lelah....syukur dengan kurniaanMu, ya Allah....

No comments:

Featured Post

Surabaya - 1 - 4 Sept 2017

Assalamualaikum... Alhamdulillah, satu daripada impian dan angan2 sudah tercapai. Terima kasih Allah kerana mengizinkan kami menjejakka...