March 17, 2011

mee rebus ala pak harungg



Assalamualaikum w.b.t

nama gempak betui kan? agaknya ini lah penangan mee rebus pok harungg yg ditunggu2 selama 3 malam, pasai kedai tutup takut tsunami kt dungungg aritu...hehehe....so malam before balik kl esoknye dapat la merasa mee rebus pok harung yg glamer dan sedap ni, menurut kata tourist guide aku, my sis Ja...chewahhh...

bila makan mee rebus tu, kalo kt kl ni aku rasa orng panggil mee sup kottt....kt ganu lain, rupa sama ngan kl tapi nama lain...masa mkn tu, aku study gak la ape bahan2 dan apa yg dia letak dalam tu....rasa senang sangat nk buat...so utk orang yg baru start enjin nk berdiet ni...elok la makan dinner cenggini...tapi mee kuning tu, aku gantikan ngan spageti....utk my sis ja...kalo rasa nk resepi, kabo yer....ruper dah hampir sama ni, rasa dia pun....boleh laaaa....



kang tetiba i bukak kedai makan kt dungun, camane....boleh?

No comments:

Featured Post

Surabaya - 1 - 4 Sept 2017

Assalamualaikum... Alhamdulillah, satu daripada impian dan angan2 sudah tercapai. Terima kasih Allah kerana mengizinkan kami menjejakka...