March 24, 2011

Kek gulung kasih

Assalamualaikum w.b.t


ni ruper pas kua oven...pas diterbalikkan..



saat disapukan strawberry filing...

ruper pas digulung...blury image...biasalah kamera ayam brand....



ok...nak cite skit pasal kek ni...kek ni asalnya terpandang kt dapur dayangjack...pastu tgk kt umah Ilham dapur pun ade...tk tahu susur galur resepi ni asal dari sape....sorry yer...cos bila dah tgk sesuatu resepi tu, kalo aku rasa menarik, hati berkenan nak mencuba...aku terus copy paste resepi, kadang tk sempat nk baca...


ruper tk cam bergulung pun..hehhe...lenkali leh buat lagi..masa membakar pun skjap sngt, tk smpai 20 min...angkat terus terbalikkan...tk tunggu sejuk pun terus sapu filing strawberry...pastu terus gulung....hahaha...tk nyempat2 nk test power dan nengok hasilnya....



Alhamdulillah, 1st attempt rasa boleh la...sedap, gebu..aku pakai loyang swiss roll yg medium tu jer...sori luper size la plak...so kejadiannye tidak la besar maner...dan bila dipotong dapatlah dalam 10 slice gitu....ok la...tk sempat nk posing, anak bujang yg adik tu tk sabo betul nk makan....

No comments:

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...