March 11, 2011

Edisi penyejuk tekak



Assalamualaikum...

Lama tk masuk n3 baru, ni kes dapur kurang berasap la ni...lagipun most of my n3 kek aje...kalo stakat lauk2 yg simple cam malas jer tayang...hehehe..n3 ni pun simple but i like it...seharian berpuasa, alangkah enaknya kalo puding yg sejuk2 camni masuk tekak kan? Alhamdulillah, balik keje smlm terus godek puding ni dulu sblm masak juadah2 lain..actually, puding ni puding instant Konnyaku Jelly (Jela)tu...kotak kaler hijau, tertulis kt kotak tu perisa buah kiwi...tp bila aku bukak, kaler oren..kalo oren dah tentu2 la perisa oren kan....haii...tkkan silap packing kottt...pepepun..layankan aje la...tkkan nak frust plak atas kesilapan teknik mereka...yer dak...kebetulan lak, kt umah ade fruit cocktail dalam tin tu..so tuangkan aje dlm loyang, curahkan ngan puding yg dah masak...hmmmm matching plak kaler puding ngan buah2an tu...hehhehe


dah nama puding instant, resepinyer tentu la semudah a,b,c,d...jerangkan air 500ml...tunggu mendidih, tuang puding, dan kacau slama 2,3 minit...tuangkan kedalam acuan kegemaran anda....sejukkan....siap utk dimakan...

2 comments:

kak Erna said...

SH..tengok gambar pun memang nampak menyelerakan..siap warna warni lagi..

maz said...

salam singgah memlm kak..wadusss mewah nga buah pding akak tu..msti cdpp tu..

Featured Post

Surabaya - 1 - 4 Sept 2017

Assalamualaikum... Alhamdulillah, satu daripada impian dan angan2 sudah tercapai. Terima kasih Allah kerana mengizinkan kami menjejakka...