February 10, 2011

Nasi lemak, Kopi susu




Assalamualaikum

Salam pagi yang penuh ceria dan barokah.

Tengok gambar pun da kenyangkan?...dah lama idamkan nasi lemak ngan ikan tongkol sambal...tganu stail...mmng sedap...khasiat tu mungkin kurang skit la rasanya...dgn lemak dan minyaknyer....yer dak??...tp once in a while, ape salahnya, apalagi arini ari istimewa buatku....so tk dapt potong kek pepagi ni, makan ape yg nk dimakan adalah sesuatu yg istimewa...

Last night lepas maghrib, siabang dah awal2 wish happy birthday to me...kata dia, kalo ikut islam, lepas maghrib dah kira masuk ari lain, so before dia gi tusyen sempat wish dan cium2 aku....touching u!...siadik...pagi ni dengan taik mater, dgn muka lum basuh wish...happy birthday, bu...heheehe....macam2 ragam anak2ku...tapi tk per...aku happy, atleast ingatan dari anak2 sudah cukup memadai daripada segala-galanya....bukan hadiah, bukan harta benda tapi INGATAN melebihi daripada segunung intan...tit...tit...msg hp 2 kali bebunyi, msg happy birthday dari kakakku di Kijal, Kemaman dan adikku ciksu di Vistana, KL....TQ dears....love u all....muaahhhh....

1 thing kita tak boleh expect orang lain macam kita...mungkin bab2 ulangtahun ni, kita ingat sangat, harini harijadi sape...dan bila...even aku pernah wish kawan yg tak berapa close dgn aku tapi aku ingat birthday dia!! heehe...tk per...tiada paksaan utk sesapa men'wish' sesapa pun, bukan wajib pun kan....semuanya tepuk dada, tanya hati....biar semuanya ikhlas dari hati yg suci....alamak, pepagi ni membebel la plak....

So di hari ini, aku bersyukur kehadrat Allah s.w.t kerana masih diberi segala kekuatan rohani dan jasmani, ketabahan hati dan kekuatan fizikal untuk menghadapi hari2 mendatang bersama 2 puteraku yg tercinta...menjadi ayah dan ibu kepada mereka berdua, memerlukan 'kekuatan' yang bukan sedikit...hanya Allah yang tahu, yang mengerti luar dan dalamku....hanya padaNya tempatku mengadu...yang maha pengasih lagi penyayang...Alhamdulillah dengan segala rahmat dan kurniaanMu, Ya Allah....

coretan - 8:23am, 10 Feb 2011

2 comments:

Nieza said...

Assalam SH sedap nengok nasi lemak tu terliur la pula...btw happy birthday SH semoga dimurahkan rezeki selalu dan happy-happy selalu disamping family tersayang...:)

SH said...

TQ Nieza...insyaAllah..

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...