February 24, 2011

moist choc cake



Assalamualaikum w.b.t

kek ni buat malam tadi...saje buat utk makan2...bila anak2 bujang tnya, sape ode kek, bu....aku jawab la...tk de sape, utk makan2 jer...kan main suka lagi siadik tu...mmng dah lama beno tk buat choc cake ni...resepi ni actually versi kukus...kerana malas nk kuakan pengukus yg dah lame tk dgunakan tu, aku bako jer ler....bila dah bako, dia merekah la plak...huhuhu...

Pagi ni tk baper sihat, tak keje,..pagi tadi gi klinik bila check BP...naik la plak...no wonder la aku syik sakit blakang tengkuk dan bahu jer...doc tu pe lagi...membebel suh aku kurangkan makan lemak la, mknan brgoreng la, kurangkan garam la....doctor...TQ doc atas nasihat2 doctor tu...nasihat doc tu tk de yg salah, semua betul cuma aku ni kadang, kalo dah tgk makanan tu, smua sedap pada pandangan mata dan membukak selera tekak aku nih...nak melantak jerkk...badan pun dah cam belon, naik jer tk turun2...camane ni...dah cuba kurangkan makan nasi, benda2 manis...agak2 aku ni tk de xcercise langsung kot....mungkin tu faktor yg tepat skali...selain pemakanan, kita nk gak buat senaman, biar kua peluh2 dan sisa2 toksin dalam badan tu....yer dak...(jgn cakap jer...pls do...

p/s walking is the best way to exersice...it is cheapest too...



3 comments:

kak Erna said...

SH..terliur pulak tengok gambar kek tu.lama dah tak buat kek nih..

Nieza said...

sedapnya kek ni..tu la kalau buat sure mkn byk la....SH ada HPT ke?memang kena control mkn la tu kan..nieza pun bdn naik dh berkilo2 dh sejak dok obersea ni msk dan mkn jer kejanya.

SH said...

kak erna...nk buat kek ni senang sangt...bahan2 mesti dah ade kt umah...

tq nieza...rasa tk de kot...insyaAllah...cuma sskali kalo stress, masti up pressure...ni tmbh2 plak anak nk spm tahun ni...lagi la trlebih stress....

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...