February 11, 2011

Berjalan dalam HUJAN











Hujan yg melanda sepanjang 2 ari, membasahi bumi melaka memberi makna yg kami tidak dapat enjoy sepenuhnya sepanjang berada di sana!! hurm...frust sungguh...namun sebenarnya hujan itu suatu rahmat....walaupun tk selebat maner tapi cukup utk melencunkan baju dalam masa 10 minit!..hehee...tapi Melaka tetap happening...hujan ker tak ujan, ramai jer tourist...expecially kt tugu afamosa tuh...tp sedikit terganggu dengan kehadiran student2 yg buat 'task' kt situ...kami pulak yg terpaksa tunggu dan dijeling bila nk ambik gambar kt depan tugu tu...konon kita macam mengganggu kerja diorng...ntah...aku pun tak faham...dah la kita berhujan, nak ambik gambar macam 1 kesalahan besar plak...agaknya kita perlu menunggu kerja mereka selesai kot...pasal mereka dah 'chopp' dulu Afamosa tuh...

itulah kenangan di Melaka kali ini...but its ok...kalo rasa nk pergi lagi, insyaAllah....bukan jauh sangat pun...KL to Melaka tk smpai 2 jam journey...next time mungkin dapat merasa naik Menara Taming Sari atau setidak-tidaknya River Cruise....InsyaAllah.....

Memory in Malacca - 30hb Jan to 31 Jan 2011

No comments:

Featured Post

Juadah2 Syawal 2017

Assalamualaikum  Syawal 2017 sudah berlalu pergi meninggalkan kita. Semoga dipanjangkan usia untuk dipertemukan Ramadan dan Syawal 2018...