January 25, 2011

Red Velvet cake



Sejak 2 menjak ni, tahap kebizian kt opis dah smpai tahap gaban...tahap busy giler...letih...penat...sakit sangat (stiff shoulder and neck) aku ni...sakit amat...mahu taknye, 8 jam in the office, most of the time aku mengadap komputer, menaip jer keje...ya Allah...smlm tak tahan sakit rasa cam nk demam...nak gi solat asar, ambik air sembahyang, menggigil, tk jadi solat, naik atas terus beritahu bos nk balik...dan2 tu aku ambil beg...cabut balik umah....alhamdulillah..on the way back tu, aku tutup tingkap kete, tk bukak aircond...berpeluh satu badan...lepas mkan, makan ubat (norgesic)...tmpal koyok kt tmpt sakit tu...dan syukurr....sihat.

bila dah sihat, otak mula la memain peranan...mcm2 pk, nk masak ape...nk buat aper ni...itu la aku...tk leh duk diam...(hehehe, duduk lam bakul kasi angkat sendiri la)...so ini la hasilnyer...red velvet cake...cake ni dibuat mengenangkan anak2 bujang yg slalu aje lapo bila dah balik skolah tu...pas mkn nasi, mesti carik makanan lagi....sian anak2ku....

so smpat gak la mendeko hodoh2...tk per...janji i likeeee....

1 comment:

Nieza said...

Salam SH, menarik nampak kek ni...oklah tu lawa dh la...saya pun tak pandai nk deco2...pandai mkn jer :)

Featured Post

Manggo chilled cheese cake

Assalamualaikum Tak tertahan godaan untuk menikmati manggo cheese cake ni. Terbayang2 di mata tak kala terpandang pada dinding FB seseo...