May 24, 2010

Lontong SH






Salam....hmmmm...puas ati nyer dapat makan lontong hasil masakan sendiri..dari sari ke sari nk buat lontong ni..akhirnya sabtu lepas terhasil la gak salah satu hidangan feveret time raya nih....syukur....yer la....berbaloi masak bila licin seperiuk dimakan oleh anak bujangku dan juga my sis, ciksu....tk ketinggalan la aku yg syik tak puas hati jer mkn yg pasar tani punyer....yer la...kuahnyer hanya diletak kubis, karet, suhun...tk menepati citarasaku....he3...

so, utk my sis jac....jamu mater aje la yerr....kui3...nk resepi ker...

Lontong SH

kelapa sebiji
daun kunyit
serai
b merah (blend)

Acsesori

Tempe
Kubis
Kacang pnjng
carrot
udang kering
udang basah
suhun ngan kawan dia tu

Lebur jer semua dlm periuk. Sambil dikacau la...jgn bagi pecah minyak plak...

Sambal Telur
Masak cam sambal biasa la....senang aje kan?

May 21, 2010

Masjid Kristal






Salam Pagi Jumaat yang indah dan permai....rindu pada kampung halamanku, Terengganu bumi bertuah...

May 20, 2010

Maggi goreng






haaa....inilah hidangan di waktu kecemasan...maggi goreng....cara buat senang jer...cam mee goreng biasa tu, cuma letak la tauhu goreng dan pecahkan telo sebelum masukkan mee dlm kuali...pastu kacau2...taraaa....licin sekuali beb....tk yah gi kedai mamak...tk gitu?

May 19, 2010

Pizza



ptg semlm KL dilanda ujan lebat...dari kol 4pm sampai la ke malam...balik kerja anak bujang plak lapar...lauk2 plak dah kehabisan kt umah...tk tahu nk masak per...so perlagi...suh Adam 1300-88-2525 la....pizza delivery....hehehehe
ape name pizza ni ntah...latest dari Pizzahut...(hahaha...jd tukang promote lak)

Bersantai di Pantai?



Oh tidakk...tidak...ni bukan bersantai di pantai Sura Hujung ker, pantai Teluk Lipat ker...tapi ni bersantai di Pantai Hospital, KL....biarpun cuma semalaman aku 'berpicnic' kt Pantai ni tapi cukup utk buat jantungku dap dup dap dan mengaktifkan darah gemuruh aku....sikbaik tak de darah tinggi....BP ok, syukur...biarpun segala berjalan dengan lancar namun perasaan berdebar semasa menunggu utk buat MRI begitu haru biru...pas buat x-ray cervical spine, tunggu nk buat MRI,(gambo MRI borrow dari umah pk cik google) jantung rasa cam nak pop out....ya Allah....nervous sungguh...namun syukur alhamdulillah kehadrat Allah s.w.t kerana tiada apa2 yang serius...cuma aku mengalami straightening muscle kt tengkuk yang cause for my headache....doc bagi ubat, plaster (sebeban....cam balik soping kt Pantai)...syukur alhamdulillah....skrang feel better....terimakasih ya Allah, kerana memberi kesembuhan pada diriku...Amin..

Bersyukur juga atas kesetiaan anak2 ku yg menemani sepanjang proses rawatan di Pantai. Hanya kalian lah tempat ibu bermanja dan menumpang kasih sayang,....Love u all so much, abang and Adam....susah senang, hanya kita bertiga yang tahu....

Thanks to my sis, Fadzilah n family yg sudi menjengok. jua buat my sis in law, Liza, Man, abang Is, kakak and Fatin...u alwaz there for me in any situation...thanks a lot....keprihatinan kalian akan ku kenang sampai bila2....

Buat mok di Ganu yg susah ati bile tk dpt contact aku psal bateri kong....muaahhhh....love u mok...

Featured Post

Random photos - food photos

Assalamualaikum w.r.t Wordless Wednesday. Tak perlu kata apa2 namun syukur Alhamdulillah, masih bernafas hari ini, syukur dengan segala...